wat heb je nodig
* 2 pakken Samasaya fijne eier noedels
*een kilo kipdijvlees zonder bot
*500 gram diepvries of verse rauwe gepelde gamba of garnalen
*400 gram wokgroente Chinese sugersnaps paksoi(AH)
*400 gram wokgroente Cambodjaans peulen paprika(AH)
*4 tenen knoflook
*koriander
* limoen
*oestersaus
*vis saus
*scheutje olie om in de wokken
*scheutje bak en braad om kipdijen mooi bruin in te bakken
*flinke hand cashew noten
* van 5 geklutste eieren omelet bakken
* kroepoek
*seroendeng sedap
* atjar
* komkommer in zoet-zuur
kipdijenvlees bruin en gaar bakken
overgieten met scheut oester saus
uit pan nemen op bord leggen
stukjes van snijden
gamba bakken in koekenpannetje
***
noedels koken in ruim water
als op verpakking
afgieten
***
in wok groenten met knoflook uit pers,vissaus,oestersaus
kort beetgaar bakken
kipstukjes toevoegen en noten
alles in wok omscheppen met noedels
met stukjes omelet en koriander beleggen
overige erbij serveren
op smaak brengen met beetje limoen,gedroogde chili peper
Ziet er smakelijk uit, je hebt het weer prachtig in beeld gebracht.
BeantwoordenVerwijderenDat is een recept naar mijn smaak, alleen houdt partner niet zo van te rauwe wokgroente, maar voor mezelf maak ik het wel graag.
BeantwoordenVerwijderenDat zal vast en zeker smaken!
BeantwoordenVerwijderenOei, dat lijkt me heerlijk. De chef hier houdt wel van dit soort gerechten dus we gaan het zeker eten. Complimenten weer voor de mooie fotoserie.
BeantwoordenVerwijderenHet is lang geleden dat we noedels op het menu hadden staan, ik weet eigenlijk niet waarom...
BeantwoordenVerwijderenMaar dat gaat nu veranderen! Ik kan a.d.h.v. het recept en de foto's al bijna het gerecht 'proeven'.
Hier houden wij van... en dan een lekkere knapperige bite van de sugar snaps...
Het water loopt me in de mond Ger. De foto's zijn ook zeer smakelijk!
BeantwoordenVerwijderen