Lekkere souvenir

 



Wanneer zoon en schoondochter weer eens terugkomen van een culinair reisje in Spanje weet hij dat ik niet zit te wachten op souvenir om in de lade te leggen,maar 'n kaasje,pittige worst,kruidenmelanges of typische Spaanse koek en snoep daar maakt hij me blij mee



Hun voorkeur gaat meestal uit naar Baskenland in het mooie Bilbao waar Bourgondiërs in hart en nieren wel aan hun trekken komen.De Basken staan bekend om hun weergaloze kookkunsten 


En zoonlief neemt in de ochtend graag een kijkje in Mercado de la Ribera de grootste overdekte markthal van Europa.

Het rechtse kaasje uit de regio Calicië kreeg in 1993 het certificaat van oorsprongsbenaming en in 1996 het certificaat van D.O.P. van de Europese Unie. De kaas heeft een eeuwenoude traditie.De vorm van de kaas is heel typisch,want ze lijkt op de borst van een vrouw,tetilla in het Spaans en heeft een boterachtige smaak met een milde bitterheid.

Het andere Ilha Azul kaas wordt gemaakt op het eiland Faial,Azoren.Het wordt beschouwd als het meest westelijke punt van Europa en staat bekend als Ilha Azul '' Blauwe eiland'' vanwege de overvloed aan blauwe hortensia's die het eiland sieren.


En dan is het tijd om te gaan proeven van die lekkere kaas en worst

met zachte kaas gevulde dadels,stukje stokbrood,plakjes kletzenbrood en olijfjes






💙💙💙💙





Reacties

  1. Oh, ik zou zo willen aanschuiven bij dat kaasplankje en de andere lekkernijen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende keer nodig ik mezelf uit. Haha. Wat ziet het er allemaal lekker uit. Fijn zo’n zoon die van die lekkere dingen meeneemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekkerrrrrrrrrrrr! Wij kopen ook niet souvenirs in het buitenland, wél lekkere dingen die mee naar huis kunnen: kaas, worst, blikjes, potjes en zakjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk en lekker souvenirblog. Je hebt er ook weer een prachtig verhaal en presentatie van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten