🍊🍊🍊
Het is de 2e vrijdag van de maand april en dan is het weer tijd voor het recept van de maand het leuke idee van Elizabeth
Deze créme
is super makkelijk te maken en in een handomdraai gemaakt als je een magnetron hebt,
probeer het maar eens.
Het recept is ongeveer voor 500 ml
🍊Bloedsinaasappel créme uit de magnetron🍊
* 200 gram suiker
* 3 grote eieren
* 125 gram roomboter,gesmolten
* 150 ml bloedsinaasappelsap
* 50 ml citroensap
* rasp van 1 bloedsinaasappel
Klop in een diepe kom die geschikt is voor de magnetron de eieren en de suiker tot een lichtgele massa.
Voeg hieraan het bloedsinaasappel sap,citroensap,bloedsinaasappel rasp en de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar met de mixer
Zet de kom in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut op 800W en roer alles dan weer goed door elkaar.Herhaal dit tot de créme de gewenste dikte heeft.
Reken ongeveer de 5 tot 7 minuten in en uit de magnetron en elke keer goed doorroeren.
Je zult zien dat je in het begin heel veel schuim hebt, dat trekt op een gegeven moment weg en dan wordt het lobbig.Het dikt nog in bij het afkoelen .
Laat de créme afkoelen op kamer temperatuur en hevel over naar luchtdichte potjes.Bewaar de bloedsinaasappel créme in de koelkast.Blijft een aantal weken goed.
ik maakten er gisteren paar gebakjes van wat heel snel ging terwijl de koffie doorliep
Klop met mixer in kom 200 ml koude melk met 125ml slagroom 2 minuten op hoogste stand en half zakje poeder om banketbakkersroom te maken.
waar op flinke schep van créme ging en versierde ze met wat losgevroren zomerfruit uit de diepvries
en beetje poedersuiker
* taart vulling
* op scone
* pancake
* warm geroosterd sneetje brood
* op bakje Griekse yoghurt
🍊🍊🍊
Oh, wat een culinair hoogstandje Ger... Ik heb dus nog nooit bloedsinaasappel crème op en het zou ook niet in me opkomen om zoiets lekkers te maken!
BeantwoordenVerwijderenDus spoed ik mij straks naar de winkel om nog van die vruchten op de kop te tikken, want dit wil ik ook wel eens proberen...
En als mijn man die taartjes ziet... Ik laat de foto maar niet zien, want hij is aan het lijnen:)
Bijzonder recept en prachtige foto's heb je ervan gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenNet een bloedsinaasappel op (en een mandarijn) want ik begin de dag altijd met fruit (en koffie) en die was zo sappig dat ik mijn bordje ook kon oplepelen zoveel vocht lag er op
Oh, wat ziet dat er lekker uit, dat moet ik echt eens proberen, alleen jammer dat mijn man geen geraffineerde suiker eet, moet ik alles alleen opeten. Of als we gasten hebben.
BeantwoordenVerwijderenO, dat ziet er echt fantastisch uit en het is vast heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me echt heel lekker en het is een origineel idee, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenWat een lekker recept. Helaas hebben wij geen magnetron, anders zou ik het misschien proberen.
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond ... jouw gebakjes zien er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenNog nooit de magnetron voor zoiets gebruikt. Zeker het proberen waard.
Bedankt voor je recept! Groetjes, Ilse
Jammie, het water loopt mij in de mond. Heerlijk! De foto's maken er een koninklijk hapje van.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Lekker en zeker eens proberen met die magnetron.
BeantwoordenVerwijderenIk heb het inderdaad geprobeerd en het is goed gelukt! Zie verder eventueel mijn blog. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het recept gisteren gemaakt, inderdaad makkelijk en heerlijk! En het heeft zo'n gezellig kleurtje.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat jij de bloedsinaasappel créme gemaakt hebt,hoe meer ‘bloed’ hoe mooier het kleurtje.Ik bakte zaterdag appelcake en roerde door 3 appels waarvan ik blokjes hakten kaneel en 3 flinke eetlepels créme,ook lekker.
VerwijderenGroetjes!
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Leuk dat je deze variatie op lemon curd hebt gemaakt! Ik nam deze week een kilo bloedsinaasappels mee bij de Turkse supermarkt. Ze zijn enorm sappig, heel lekker. Vaak zijn ze lastig te krijgen vind ik. Ik heb nog een pot marmelade staan, en lemon curd. Bij ons gaat dat niet snel op maar zo'n potje is ook leuk om cadeau te geven. Misschien ga ik ook een paar potjes maken komende week, ik heb dan vakantie en wat meer tijd om in de keuken te staan. Eerst maar kijken of ze er nog bloedsinaasappels zijn dit weekend!
BeantwoordenVerwijderen