AARDBEIEN - RABARBERCRUMBLE
Het is de 2e vrijdag van de maand en doe ik weer graag mee met RvdM het leuke idee van Elizabeth
Rabarber....de groenten waar ik als kind al dol op was, die mooi staat in de moestuin met zijn grote bladeren maar afgelopen dagen hier in de winkel en op de markt moeilijk te verkrijgen, maar liefst 4 adressen deed mijn man aan voordat hij ze vond. Vraag me dan af of het op de veiling niet wordt aangeboden of is er geen vraag meer naar?
Wat heb je nodig
* 100 gram bloem
* 40 gram havermout
* 100 gram koude boter in blokjes
*1 tl bakpoeder
* 9 el suiker
*2 zakjes vanillesuiker
* 1kilo rabarber
* 500 gram aardbeien
*4 volle el geschaafde amandelen
* aardappelzetmeel
Zo ga je te werk
1 Maak het deeg voor de kruimellaag door de bloem te mengen met de havermout,de boter en het bakpoeder.
2 Wrijf er met je vingers een kruimelig deeg van,niet te fijn.
3 Roer er vijf el suiker door,vanillesuiker en amandelschaafsel
4 Zet dit mengsel in de koelkast
5 Verwarm de oven voor op 200 graden
6 Doe de gewassen en in stukjes gesneden rabarber samen met de doormidden gesneden aarbeien in pan met 4 el suiker en laat het zachtjes bijna gaar worden onder af en toe roeren,bind met aardappelmeel en giet het in ovenschaal.
7 Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de rabarber/aardbei compote
9 Bak de crumble in ongeveer 35 min. gaar.
10 Serveer met slagroom of bolletje ijs.
Deze crumble is zowel warm als lauw erg lekker.
Deze hoeveelheid is ongeveer voor zes personen,
minder kan natuurlijk ook,pas de hoeveelheden dan aan.
De aardbeienpotten die her en der in mijn tuintje staan beginnen bloesem te krijgen, wanneer de zomerkoninkjes eetbaar zijn hebben de merels ze eerder gevonden dan ik, van mij mogen ze
💙Geniet er van, mocht je het maken💙
Ger
Lot - Ger - Dini - Marthy - Els - Ilse - Marjan - Toos - Miriam - Akkelien - Mieke - Janny - Sylvia - Annemarie -
Ik verheugde me op weer een mooie fotoserie. En ja hoor, het ziet er weer prachtig, én heerlijk, uit.
BeantwoordenVerwijderenMmm! Rabarber!
BeantwoordenVerwijderenAardbeien en rabarber, een gouden combinatie en dan nog een bolletje ijs erbij, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenOh, alleen die foto's al voordat het recept begint... Zo sfeervol, zo mooi! Alleen van het zien van de rabarber en de aardbeien krijg je al zin...
BeantwoordenVerwijderenVroeger aten we vaak gekookte rabarber, als bijgerecht... net als zelfgemaakte appelmoes. Ik heb het al heel lang niet meer op, maar wil het graag weer in de moestuin hebben.
Maar ik denk niet dat ik daarop kan wachten met het maken van je recept! Wat ziet dat er verleidelijk lekker uit!
Nou, daar gaan we vast een keer van genieten !
BeantwoordenVerwijderenO, wat heb je weer prachtige foto's! Het lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heel lekker ook met een bol vanille-ijs!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk Ger. Ik zou zo aan willen schuiven.
BeantwoordenVerwijderenOh wat ziet dat er weer lekker uit!! Ik vind rabarber ook lekker maar maak het te weinig. Vroeger, thuis, aten we het vaker, gewoon ipv appelmoes geloof ik. Of door de vla. Toen ik in Engeland woonde ontdekte ik daar een heel lekker zuurtje: rubarb and custard bonbons. Dat zijn harde zuurtjes met de ene helft geel (vanillesmaak) en de ander helft roze (rabarbersmaak). Die at ik graag en als ik in Engeland ben neem ik altijd een zakje mee naar huis!
BeantwoordenVerwijderen