Tamme kastanjes roosteren

Tamme kastanjes  



Nee, ik was niet naar het bos opzoek naar kastanjebomen....was het maar zo'n feest!

Manlief ging gewoon voor mij naar de weekmarkt zoals altijd.

Als kind hebben we vast allemaal wel tamme kastanjes geraapt in bos of park en herkenden we aan de stekelige bolster of we te maken hadden met de wilde voor de mens niet eetbare paardenkastanje met bolster met enkele stekels of de tamme soort met bolster vol stekels.





Halve eeuw geleden maakten ik voor het eerst kennis met geroosterde kastanjes waarvan de geur mij tegemoet kwam op elke hoek van de straat bij mijn eerste bezoek aan Parijs.


Deze keer roosterde ik ze zelf in de oven die ik voorverwarm op 200 graden.

Maak met een scherp mesje een kruisvormige inkeping in bovenkant van elke kastanje.
Leg de voorbereide kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats de bakplaat in de oven en pof de kastanjes gedurende 20 minuten of totdat ze gaar zijn.
Je zult zien dat ze openbarsten wanneer ze gaar zijn.
Besprenkel ze met wat roomboter en grof zeezout.




Pas op met pellen want ze zijn looi heet.

Leuk werkje in de herfst
en helemaal lekker met warme chocolademelk


๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™




Reacties

  1. Ik at ze voor het eerst in Londen in de jaren 80, daar werden ze in de winter op straat geroosterd en in kleine zakjes verkocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten