Tamme kastanjes
Nee, ik was niet naar het bos opzoek naar kastanjebomen....was het maar zo'n feest!
Manlief ging gewoon voor mij naar de weekmarkt zoals altijd.
Als kind hebben we vast allemaal wel tamme kastanjes geraapt in bos of park en herkenden we aan de stekelige bolster of we te maken hadden met de wilde voor de mens niet eetbare paardenkastanje met bolster met enkele stekels of de tamme soort met bolster vol stekels.
Halve eeuw geleden maakten ik voor het eerst kennis met geroosterde kastanjes waarvan de geur mij tegemoet kwam op elke hoek van de straat bij mijn eerste bezoek aan Parijs.
Maak met een scherp mesje een kruisvormige inkeping in bovenkant van elke kastanje.
Leg de voorbereide kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats de bakplaat in de oven en pof de kastanjes gedurende 20 minuten of totdat ze gaar zijn.
Je zult zien dat ze openbarsten wanneer ze gaar zijn.
Besprenkel ze met wat roomboter en grof zeezout.
en helemaal lekker met warme chocolademelk
Ik at ze voor het eerst in Londen in de jaren 80, daar werden ze in de winter op straat geroosterd en in kleine zakjes verkocht.
BeantwoordenVerwijderenZou mijn reactie kunnen zijn. Londen, op straat in de winter, jaren 80, alleen de prijs nog 20p.
VerwijderenHet is idd je 2e reactie Mevr.Niekje,het kan niet op π
VerwijderenGer
Ik heb geen idee hoe ze smaken, maar het ziet er wel lekker uit...
BeantwoordenVerwijderenOp die manier heb ik ze nog nooit gegeten, wel verwerkt in gebak.
BeantwoordenVerwijderenHej Ger,
BeantwoordenVerwijderenAls kind heb ik ze veel gezocht en natuurlijk ook beukennootjes. Gepoft heb ik ze nog nooit gegeten. In 2013 heb ik een quiche gemaakt met spruitjes en tamme kastanjes, dat was een stevige maaltijd.
Fijne zondag, lieve groet Willy
Weer een mooie serie foto’s over een leuk onderwerp. Ik geloof niet dat ik ze ooit gegeten heb, maar ik zou het wel eens willen proberen.
BeantwoordenVerwijderen