Toen ik afgelopen vrijdag de Recepten van de Maand doornam en bij het gerecht van BY-IK uitkwam dacht ik meteen dat ga ik binnenkort maken en vandaag stond het hier op tafel.
Het recept Butterchicken komt uit de Indiasekeuken en toen wij in 2008 een rondreis door Sri Lanka maakten had ik al snel in de gaten dat de eetcultuur veel lijkt op de Indiase met al die heerlijke curry's van milde,medium tot hot
Ik maakte een flinke pan voor 2 dagen en voegde nog wat andere ingrediΓ«nten en extra specerijen toe aan de saus voordat ik de gemarineerde kip toevoegde(die laatste liet ik nacht in koelkast intrekken) 3 cm geraspte gemberwortel,tl chillipoeder,tl kurkuma,1/2 tl komijnpoeder,1/2 tl korianderpoeder,2 el rietsuiker,2 el witte wijnazijn
wokte gesneden spitskool met handje wit sesamzaad
en maakte komkommer in zoet/zuur
wij aten er Thaise pandan rijst uit de rijststomer bij, zacht, geurig en kleverig
πππ
Zo leuk om te lezen dat je de Butterchicken hebt gemaakt. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar vooral ook heel gezellig. Een prachtig bord mooi opgemaakt met eten. Wat een feestje!
BeantwoordenVerwijderenGroet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)
Leuk dat je dit recept al hebt gemaakt. Het lijkt mij ook heerlijk. De presentatie is ook weer heel smakelijk.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Willy
Ja, dit recept wil ik ook nog maken... Ik kan deze week gewoon niet kiezen; zoveel leuke nieuwe recepten!
BeantwoordenVerwijderenWat heb je alles weer prachtig gestyled!
Dit recept wil ik ook gaan maken. Lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderen