Tutti Frutti

πŸ’™ TUTTI FRUTTI πŸ’™

Bracht manlief vorige week van de weekmarkt mee en de zak lag nog steeds ongeopend in keukenlade

Kan me herinneren dat wij het vroeger thuis wel vaker met Kerstmis aten waar het fruit op de schotel rondom de amandelgriespudding uit de puddingvorm lag


Gisteravond schudde ik de zak leeg in een pan voegde er hand rozijnen,veenbessen, kaneelstok,steranijs,flinke schep bruinesuiker,scheut port en schonk er appelsap aan toe tot alles ruim onder het vocht stond om nacht te wellen tot vandaag,wij lusten paar dagen na Kerst ook wel tutti frutti


Vanmiddag aan de kook gebracht met deksel op pan en 30 minuten zachtjes laten sudderen,vruchten in schaal scheppen en overgebleven vocht beetje binden met aardappelzetmeel,laat afkoelen tot lauw warm

Paar scheppen in glas met wat sap,2 bollen vanille ijs, toef slagroom en decoreren met halve kletskop




πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™




 





 

Reacties

  1. Ohh dat ziet er lekker uit, dit eten wij eigenlijk nooit misschien toch eens proberen bij de griesmeel pudding die wij wel regelmatig eten. Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, lekker met griesmeel. Maar met ijs ook niet te versmaden. Komend jaar weer wat vaker klaarmaken (goed voornemen πŸ˜‰)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit, moet ik toch ook eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er verrukkelijk uit! Ik maakte vorig jaar met kerst Tutti-frutti, mijn kinderen hadden het nog nooit op...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammie, wat ziet dat er heerlijk uit!
    Je schotelt het ons ook weer zo mooi voor.

    Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2025!
    Lieve groet Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is zoooo lekker. Wij eten het regelmatig met zelfgemaakte griesmeelpap. Je hebt er een verhaal met mooie foto's van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten