π TUTTI FRUTTI π
Bracht manlief vorige week van de weekmarkt mee en de zak lag nog steeds ongeopend in keukenlade
Kan me herinneren dat wij het vroeger thuis wel vaker met Kerstmis aten waar het fruit op de schotel rondom de amandelgriespudding uit de puddingvorm lag
Gisteravond schudde ik de zak leeg in een pan voegde er hand rozijnen,veenbessen, kaneelstok,steranijs,flinke schep bruinesuiker,scheut port en schonk er appelsap aan toe tot alles ruim onder het vocht stond om nacht te wellen tot vandaag,wij lusten paar dagen na Kerst ook wel tutti frutti
Vanmiddag aan de kook gebracht met deksel op pan en 30 minuten zachtjes laten sudderen,vruchten in schaal scheppen en overgebleven vocht beetje binden met aardappelzetmeel,laat afkoelen tot lauw warmPaar scheppen in glas met wat sap,2 bollen vanille ijs, toef slagroom en decoreren met halve kletskop
πππππ
Dat ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenOhh dat ziet er lekker uit, dit eten wij eigenlijk nooit misschien toch eens proberen bij de griesmeel pudding die wij wel regelmatig eten. Groetjes Petra
BeantwoordenVerwijderenJa, lekker met griesmeel. Maar met ijs ook niet te versmaden. Komend jaar weer wat vaker klaarmaken (goed voornemen π)
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit, moet ik toch ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er verrukkelijk uit! Ik maakte vorig jaar met kerst Tutti-frutti, mijn kinderen hadden het nog nooit op...
BeantwoordenVerwijderenJammie, wat ziet dat er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenJe schotelt het ons ook weer zo mooi voor.
Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2025!
Lieve groet Willy
Dat is zoooo lekker. Wij eten het regelmatig met zelfgemaakte griesmeelpap. Je hebt er een verhaal met mooie foto's van gemaakt.
BeantwoordenVerwijderen