Het is herfst!
De dagen worden korter en de keuken vult zich met geuren van specerijen,stoofvlees,pompoensoep en de gietijzeren pannen komen tevoorschijn.
'' Ben geen huismus....maar een geluksvogel die graag thuis is''
en me enkele weken geleden op 'n zondagmiddag heel goed vermaakten in mijn keukentje,zittend op mijn zadelkruk met zwenkwielen en alles wat ik nodig had binnen handbereik.
En ik begon aan het schoonborstelen van de paddenstoelen voor de bourguignon |
- * 2 middelgrote zoete uien
- * 3 tenen knoflook gehakt
- * 2 winterwortelen in blokjes
- * 1 kg grof gemengde paddenstoelen
- * 3 takjes tijm
- * 2 laurierblaadjes
- * 2 eetlepels tomatenpuree
- * 3 volle eetlepels bloem
- * scheut Port Ruby of rode wijn
- * pot paddenstoelen fond
- * 3 paddenstoelen bouillontabletten
- * 250 gram zilveruitjes(Kesbeke) uitgelekt
- *zout en peper
- ***
- 1Verhit een klontje boter in een diepe pan en fruit de uien en de knoflook aan tot ui glazig is
- 2 Voeg de winterwortel en paddenstoelen toe.Doe ook tomatenpuree,tijm,laurierblaadjes in de pan en bak het geheel al omscheppend een minuut of 5
- 3 Doe de bloem in de pan en bak 5 minuten mee,blus af met de fond,wijn en voeg bouillon tabletten toe
- 4 Breng aan de kook onder roeren tot het geheel gaat binden en laat de stoof 20 min. zachtjes pruttelen,roer af en toe even om
- 5 Voeg aan het einde de zilveruitjes toe en breng de bourguignon op smaak met peper en zout en bestrooi met krulpeterselie
Ik maakte er een luchtige half aardappel- half pastinaakpuree bij
💙💙💙
Oh, ik kan de geuren uit je keuken bijna ruiken, Ger! Wat een heerlijk gerecht heb je klaar gemaakt en ik denk dat het smullen was geblazen... Mooie foto's maakte je er van!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, een echt herfstgerecht!
BeantwoordenVerwijderenWouah! It looks so good! 😊 you inspired me me for the weekend meals. Good weekend to you.
BeantwoordenVerwijderenDit ga ik deze herfst/winter ook maken, stond al een tijdje op mijn lijstje maar was het ook weer vergeten. Lijkt me ontzettend lekker!!
BeantwoordenVerwijderenDe geuren komen mij ook tegemoet, heerlijk! Het is maar goed dat mijn maag net gevuld is. Ik ga het recept opslaan. Fijne avond, groetjes Willy
BeantwoordenVerwijderenha lieve Ger, wat een prachtig recept en wat een heerlijke paddestoelen...
BeantwoordenVerwijderenIk ben er gek op.
En toevallig ook op druiven: wat zijn ze mooi!!
Groetjes van Marlou
Wat een heerlijk recept. Met prachtige foto's. Het kruidenpotje is een schatje. Het recept ga ik zeker eens maken.
BeantwoordenVerwijderenha Ger, dank je wel voor je felicitatie!
BeantwoordenVerwijderenEen heel fijn weekend voor jou!
Groetjes van Marlou
Yes I agree drying oranges in the oven doesn’t work well. I bought this dehydrator at Lidl and I am very pleased with it. Have a good day!
BeantwoordenVerwijderen